De vv Engelbert zoekt vrijwilligers (voor weinig uren).

De v.v. Engelbert is een vereniging met spelers en supporters uit de verre omtrek (Westerbroek, Groningen, Ruischerbrug, etc), maar toch ook een echte dorpsclub. De groei van de afgelopen jaren vlakt nu een beetje af. Het dorpse willen we ook graag houden, maar we willen ook niet stil staan. Met Meerstad om de hoek kan ook de groei maar zo weer gaan inzetten. Binnen de maatschappij gaan de veranderingen snel en de vereniging staat daar middenin. Een vereniging is niets zonder haar vrijwilligers, maar de druk op die vrijwilligers wordt steeds groter. Daarom willen we graag meer vrijwilligers! Veel handen maken immers licht werk. Jij hebt vast kennis en kunde die we goed kunnen gebruiken.

We willen je dan ook vragen onderstaande vacatures eens te lezen. Wie weet staat er iets voor je bij of ken je iemand voor wie dat nou net iets is. Soms gaat het maar om een uurtje in de week. Veel mensen hebben het druk, maar dat is toch te overzien. Bij iedere vacatures staat de naam van diegene die je er meer over kan vertellen. De vacatures zijn summier opgesteld. Graag gaan we met jou in gesprek en maken we van jouw knowhow gebruik om de vacatures “scherp” te stellen.

Scheidsrechter.

Ben je voetballer “in ruste”, oud-scheidsrechter, een leraar of politie-agent in de vut, een assertieve secretaresse, een scholier die later leidinggevende wil worden of…? Dan hebben we iets voor je om scherp te blijven of je CV te versterken. Wordt jeugdscheidsrechter bij ons. Het is meestal op de zaterdagmorgen en soms in de middag. 1 wedstrijd in de maand is al hartstikke mooi. Dit kost je dan, met wat voorbereiding, gemiddeld een half uurtje per week. Inmiddels hebben we met de komst van Gunay Genc ook een echte scheidsrechtercoach in onze gelederen (zie de website van de vv Engelbert). Hij fluit C’s, B’s en A’s op het hoogste landelijke niveau. Enthousiast? Bel met: Jordi Rasterhof, 06-12880501.

(Reserve) Trainer/leider

Op dit moment hebben we het trainerskorps voor de jeugd rond. Maar sommige trainers/leiders staan wel 4 of zelfs 5 avonden (pro deo) op het veld. Dan is het wel prettig als je in noodgevallen (werk, vakantie, blessure) een trainer of leider op de bank hebt zitten. Bert en Edwin Greven doen dit inmiddels, maar we willen graag wat meer mensen in deze (kweek) vijver.

Wil jij wel eens af en toe invallen voor een vaste trainer? Misschien vind je het zo leuk dat je volgend jaar een uurtje in de week een team wilt trainen. Dat is dan vast te regelen. Maar gewoon invaller blijven is natuurlijk ook prima. Bel voor meer informatie met Jordi Rasterhof, 06-12880501.

Gastheer/vrouw zaterdagmorgen

Als leider is het vaak hectisch. Zijn alle spelers er, is de kleding er, waar is nu weer die aanvoerdersband, staan de doelen al op het veld, wie zet ik wissel, waar is de scheidsrechter, jongens zitten alle je spullen in je tas, oh de ballen moeten ook nog opgepompt, Pietje is weer te laat, wissel dan maar, zo nu de opstelling……..

Op zo’n moment schiet het netjes ontvangen van de tegenpartij er wel eens bij in. Toch zegt dit veel over de club en de uitstraling van de club. Het zou daarom mooi zijn als iemand zich hier in alle rust om bekommerd. Naast het ontvangen van de gemiddeld 4 gastteams zijn hier nog wel een aantal zaken aan te koppelen: een kopje koffie inschenken in de bestuurskamer, een oogje in het zeil houden, meehelpen klaarzetten doelen, rondje over het veld (er is ook altijd wel even tijd om wat van de wedstrijden te zien) maken. Zwerfafval in de bakken gooien. Gasten wegwijs maken op het complex, doorverwijzen naar de juiste leider, etc.

Het zou mooi zijn als we hier een 4-tal mensen voor kunnen vinden die dit op de zaterdagmorgen in een vierwekelijks rooster doen. Het is een relaxte klus, maar geeft de club wel een heel stuk uitstraling (er is vast als jullie dit willen een mooi shirt/jas te regelen, zodat je herkenbaar bent).

Vind je jeugdvoetbal en het omgaan met jeugd leuk? Ben je gastvrij en vrolijk? Ben je 18 of een fitte 80-er. Bel voor meer informatie met Paul Munting, 06-11564221. (deze functie is misschien ook te combineren met de functie van “voorlichter nieuwe leden”. Zie hieronder)

Voorlicht(s)ter nieuwe leden

Je kent dat wel. Je dochtertje/zoontje, net uit de luiers, wil voetballen! Oh nee toch, ze slaapt net door en dan nu op zaterdagochtend om 8.30 in weer en wind voor dat MFC staan. Help! Maar je weet het, je gaat voor de bijl en je doet het. Maar dan sta je daar met je duffe kop en je weet van toeten nog blazen. Hoe werkt dit eigenlijk allemaal bij dit cluppie. Waar kan ik die sokken kopen? Die leider is ook steeds druk aan het heen en weer rennen, die zal ik maar niet lastig vallen……..

Voor deze gevallen zoeken wij vrijwilligers die nieuwe leden even in een half uurtje wegwijs maken bij de club. Een hartelijk persoonlijk welkom geeft de nieuwkomer gelijk een goed gevoel. Je ontvangt de opgaveformulieren en maakt een afspraak met de ouders/speler. Je geeft een rondleiding in en om het MFC en geeft mondelinge en schriftelijke informatie over de club. We schatten dat dit je per maand gemiddeld een of twee uur kost. Meer informatie: Karin Knuvers, 06-46073288.

Zo, je ziet, genoeg te doen. Het kost weinig tijd en veel handen maken licht werk. We verwachten dat het verloop, door het met meer mensen te doen,  onder de vrijwilligers wat lager wordt. De jeugdafdeling zal er wel bij varen.

Het jeugdbestuur