Spelers:

1. Quinten Buitenman
2. Tijs Eising
3. Yara Farhadian
4. Jasper van der Heide
5. Casper Hoeboer
6. Benjamin Mulder
7. Finn Ruijg
8. Stijn Tjerkstra
9. Katie Wijbenga
10. Milan Wolters

Trainer/leider: Jack Pleizier

Trainingstijden:

Maandagavond 19.00 uur tot 20.00 uur
Woensdagavond 19.00 uur tot 20.00 uur

Wastas-Kantine-Verslag:

datum aanvang thuis uit was kantine verslag
5-3-2016 10.15 Engelbert E1 Gorecht E4 Stijn Tijs Stijn
12-3-2016 09.00 Harkstede E2 Engelbert E1 Yara n.v.t Yara
19-3-2016 09.00 Marum E3 Engelbert E1 Quinten n.v.t Quiten
2-4-2016 09.30 Engelbert E1 Be Quick 1887 E6 Jasper Benjamin Jasper
9-4-2016 11.30 Roden E4 Engelbert E1 Milan n.v.t Milan
16-4-2016 10.15 Gorecht E4 Engelbert E1 Casper n.v.t Casper
23-4-2016 10.15 Engelbert E1 Harkstede E2 Benjamin Finn Benjamin
30-4-2016 09.30 Engelbert E1 Marum E3 Tijs Quiten Tijs
14-5-2016 11.15 Be Quick 1887 E6 Engelbert E1 Katie n.v.t Katie
21-5-2016 09.30 Engelbert E1 Roden E4 Stijn Casper Stijn

Wedstrijdverslagen

Zaterdag 19 maart Marum E3 vs Engelbert E1

In het kader van de competitie werd de wedstrijd gespeeld op de sportvelden van Marum. Er werd 8 tegen 8 gespeeld. Zoals gewoonlijk was onze beginopstelling met 6 jongens en 2 meisjes. In deze competitie valt op dat de overige teams nauwelijks meisjes in hun gelederen hebben. Wat dat betreft doet onze E1 het uitstekend en lijkt het alsof deze mix tot goede resultaten leidt.
Na onze vervaarlijke yell: “Wie zijn wij? Engelbert!! Wat gaan we doen? Winnen!!” werden de posities ingenomen en blies de scheidsrechter voor de aftrap.
We begonnen niet al te sterk aan deze match en al in de eerste minuut van de wedstrijd keken we tegen een 0-1 achterstand aan. Engelbert E1 bleef voetballen wat resulteerde in veel beter spel waardoor we veel meer bal bezit hadden. De druk op de jongens van Marum werd geleidelijk aan opgevoerd en in de 5e minuut tekende Yara, na een mooie voorzet van Jasper, voor de 1-1. Tegen de verhoudingen in scoorde Marum, na slordig spel van ons, in de 25ste minuut de 2-1. Bij deze stand werd ook gerust.
In de tweede helft bleven we goed spelen. Ondanks onze achterstand waren we erg sterk. We bleven kansen creëren en druk houden op de goal van Marum. Na een mooie aanval en goed voorbereidend werk van Quinten gaf hij een assist op maat aan Yara. Ze aarzelde niet en schoot de bal binnen. Een prachtig doelpunt. De stand was daarmee in evenwicht 2-2 en nog 20 minuten te spelen. In de wedstrijd was het schitterend om te zien hoe onze verdedigers het team van Marum op de eigen helft dwongen. Onze verdedigers blijken in staat om zowel verdedigend als aanvallend veel meters te maken.
We speelden de wedstrijd erg goed uit, we bleven bal bezit houden en de druk op het team van Marum was groot. Dit resulteerde erin dat ze regelmatig ter verdediging de bal over de zijlijn speelden. De verhouding is goed terug te zien in het aantal hoekschoppen. Geen voor Marum en 10 voor Engelbert. Captain Milan maakte het uiteindelijk tot een geslaagde ochtend voor ons door de 2-3 te scoren. Een eerlijke winst en een leuke en goede wedstrijd. Wat wel opviel was dat er aan onze kant weinig afstandsschoten waren.
Engelbert E1 staat nu op de 2e plaats. De volgende wedstrijd is thuis op zaterdag 2 april a.s. tegen koploper Be Quick E6. Een bepalende wedstrijd om de 1e plaats. Aanvang 09.30 uur. Kom onze jongens en meisje aanvuren.

Prettige week,

Melvin R. Buitenman,
vader van Quinten

zaterdag 12 maart Harkstede E2 – Engelbert E1

Vanochtend speelden de jongens van ons E1- elftal een competitiewedstrijd uit tegen E2-Harkstede op het sportcomplex Hamstede te Harkstede. Het was prachtig voetbalweer en prettig was dat de ouders van onze jongens en meisjes massaal aanwezig waren. Het geheel werd daardoor een sfeervol gebeuren. Trainer Jack had een verdiend weekeinde vrij en assistent Reinder Zuidema was afwezig wegens ziekte. We wensen hem een spoedig herstel toe. De leiding van ons team was dus in handen van elftal leider Sandra, moeder van Tijs, geassisteerd door Marcel, vader van Casper. Ze weerstonden de verleiding om met het sterkste team aan te treden en kozen ervoor om iedereen de kans te geven om evenveel minuten in het veld te staan. Er werd 8 tegen 8 gespeeld.

Over de wedstrijd zelf: Onze jongens en meisjes van E1 waren overwegend in balbezit. Al na een snelle aanval probeerde Finn de keeper van Harkstede uit in de 2e minuut. Deze stond echter goed en voorkwam een doelpunt. Door constante druk scoorde captain Milan toch al in de 4e minuut de 0-1. Het lukte de jongens van Harkstede om in de 15e minuut met een snelle aanval de partij in evenwicht te brengen. Dat was dan ook de ruststand 1-1, hoewel het team van Engelbert door een scrimmage voor het doel van de tegenstander in de 18e minuut tot driemaal toe verzuimde om de wedstrijd definitief naar hun hand zetten.

In de tweede helft domineerde Engelbert het spel, maar de keeper van de tegenstander voorkwam een doelpuntenfestijn. Het was weer captain Milan die

in de 5e minuut van de tweede speelhelft de 1-2 voor zijn rekening nam. Quinten

scoorde kort daarna de 1-3. Door een “slimme” hoekschop van Stijn deed Quinten met een gericht schot, in de rechter boven hoek, de touwen van het doel van Harkstede trillen. Onhoudbaar voor de overigens goed keepende doelman van Harkstede. Uiteindelijk lukte het Harkstede nog om de eindstand naar 2-3 te brengen.

 

Een dik verdiende overwinning voor Engelbert E1. Casper fungeerde als doelman en was een betrouwbaar sluitstuk van de Engelbert-defensie.

Prettig weekeinde,

Melvin Buitenman, vader van Quinten

Zaterdag 17 oktober GRC E4 – Engelbert E1

Engelbert E1 vervolgt zegereeks
Vandaag mochten we op bezoek bij GRC Groningen E4, die op de 3e plaats staat.
Onze jongens en meisjes waren optimaal gemotiveerd om hun 2e plaats te behouden en
we begonnen goed in de eerste helft. Reeds na 5 minuten kwamen we op een 1-0 voorsprong.
In de 11e minuut werd de wedstrijd stilgelegd omdat bleek dat GRC met 1 speler meer in het veld stond.
Dit numerieke overwicht hebben ze echter niet in doelpunten kunnen omzetten.
Dit mede door goed werk van de verdediging en Finn die op het doel stond omdat zowel Casper (vakantie)
als Benjamin (ziek) afwezig waren. Jasper (vakantie) hebben we ook moeten missen, dus wij speelden zonder invallers.
Tegen het einde van de eerste helft raakte Quinten geblesseerd en was het even spannend of hij verder kon.
We gingen in ieder geval de rust in met een 1-0 voorsprong.

In de tweede helft ging het team van trainer Jack en assistent Reinder weer goed van start.
De aanwijzingen werden goed opgevolgd en algauw resulteerde dit in een 2-0 voorsprong.
Verdediger Stijn brak door en plaatste ingehouden de bal laag over het veld in de linker hoek.
Gaandeweg werd de druk van GRC groter, mede doordat zij over 3 invallers beschikten en wij dus geen wissels hadden.
De schoten van de voorhoede van GRC belandden tot twee maal toe tegen de paal, maar het werd 2-1 na een schot buiten
het bereik van Finn. De ploegen waren de rest van de wedstrijd aan elkaar gewaagd en creëerden over en weer kansen.
Enkele minuten vóór het einde scoorde Milan zijn tweede doelpunt. Eindstand 3-1 in ons voordeel.
Pluimpje voor onze dames Yara en Katie die hun penalty’s feilloos inschoten.

Prettige herfstvakantie toegewenst en we hopen dat Benjamin gauw herstelt zodat hij ook kan genieten van een welverdiende vakantie.
17 oktober 2015,
Quinten Buitenman en ouders.

Zaterdag 3 oktober Engelbert E1-Lewenborg E4
We moesten tegen Lewenborg spelen en we hebben met 10-0 gewonnen. De spelers van Lewenborg moesten soms een beetje huilen. Iedereen van ons heeft goed gespeeld. Goede passes en Lewenborg ging weinig overspelen. Milan heeft de meeste doelpunten gemaakt. Aan het einde hebben we nog strafschoppen genomen. Sydney was ook te kijken naar zijn oude team. Tot de volgende keer. Groetjes Katie.
zaterdag 19 sept. – 9.00 uur Engelbert E1- Actief E5
Een leuke wedstrijd waarin Engelbert de dienst uitmaakt, uitslag 8-1 .

We hebben een goede wedstrijd gespeeld. Er zijn veel doelpunten gescoord.
De laatste corner komt keeper Casper mee naar voren. Hij scoorde niet maar
maakt wel een goede actie.

De doelpunten: Benjamin 1, Jasper 2, Quinten 1 en Milan 4.
Finn Ruijg
20151003_094214

20151003_094313

20151003_100447

20151003_100453

Zaterdag 14 November Verslag-wedstrijd-Engelbert-E1-tegen-Lewenborg-E4
De jongens en Katie hadden weer goede zin! Engelbert staat op de 2e plek in het klassement, Lewenborg op de 5e ….een overwinning moet lukken! 
De wedstrijd is net begonnen en Quinten doet een mooie poging maar helaas niet in ’t doel. Direct daarna een 2e schot van Stijn. Een heel mooi schot, helaas ook naast het doel.
In de 11e min. een schot van 20 meter strak tegen de binnenkant van de paal van Stijn! Het is 0 – 1. Engelbert voert goed druk uit en lijkt toch een stuk sterker.
In de 22e min. scoort Milan! Een twijfel gevalletje of het hands is maar de scheidsrechter beslist en het doelpunt wordt goedgekeurd. Dit maakt 0 -2 voor Engelbert.
Engelbert speelt heel goed samen. Stijn is een rots in de verdediging. Die enkele bal die de keeper Casper krijgt, houdt hij met gemak tegen.
Tijs